Konsert: Åttekrossen

Sesongavslutning med konsert og omvisning

Åttekrossen
Konsert på friluftsmuseet, lørdag 07. september kl. 18.00

John Ole Morken | Guillermo Rizzotto | Lajla Renate Buer Storli
Halvor Kvisle | Steinar Strøm | Even Tråen | Åshild Wetterhus | Svein Aasen

Folkemusikken har sine ornamenter, på lik linje med billedkunsten. Konserten Åttekrossen markerer slutten på Anne Ingeborg Biringvad og Kristin Lindbergs utstillingsprosjekt ved Sigdal Museum. De to kunstnerne har tatt utgangspunkt i kvadratet og mønsterbyggingen i folkekunsten, som kan oppfattes som byggesteiner eller piksler i vårt visuelle DNA. Som motsvar i musikken finner vi tonen som den minste bestanddelen. Folkemusikkens klangverden forener på tvers av tid og sted, og vitner om så vel lokal forankring som globale impulser.

Under konserten fremfører John Ole Morken, Guillermo Rizzotto og Lajla Renate Buer Storli nykomponert musikk, utformet for å gå i dialog med Biringvad og Lindbergs arbeider. I tillegg fremføres tradisjonsmusikk- og dans fra Sigdal og Numedal av Halvor Kvisle, Steinar Strøm, Even Tråen, Åshild Wetterhus og Svein Aasen.

John Ole Morken og Lalja Renate Buer Storli er folkemusikere med base i Modum. Til Åttekrossen har de nykomponert duoen Signatur for hardingfele og kveding. Verket er sammensatt av flere lag av lydbilder. Fokuset ligger på ornamentering og klang, samt fenomenet som i folkemusikken er kjent som «dåm» – utøverens særegne og unike uttrykk. Morken og Buer Storli har samarbeidet i en årrekke og er begge kjent som allsidige folkemusikere og komponister.

Komponisten og verdensmusikeren Guillermo Rizzottos arbeider kjennetegnes av en interesse for tradisjonsstoff fra mangfoldige kulturer, som Norge, Japan, Tyrkia og hans eget hjemland Argentina. Han har markert seg som gitarist, og som en produktiv komponist og arrangør for en rekke solister og samspillgrupper over hele verden. I Sigdal vil han blant annet fremføre egne tolkninger av slåtten Åttekrossen, basert på arkivmateriale fra Folkemusikksenteret i Buskerud.

Billetter kr. 250,-
Varighet ca. en time.

Omvisning i utstillingen kl. 16.00 inkludert i billettprisen. Utstillingen og kafeen på Sigdal Museum holder åpent til kl. 18.00.

Konserten holdes utendørs, foran Eikjebygningen på Sigdal Museum. Ta med klær etter været. Billetter selges ved inngangen. Dersom været ikke tillater utekonsert flyttes arrangementet til Holmen kirke i Prestfoss.